Doorgaan naar hoofdcontent

9 tips voor maand 9

Wat te doen in de laatste maand van je zwangerschap? Mijn tips voor de negende maand:

1. Geef toe aan je nesteldrang en maak je huis schoon. Natuurlijk niet alles in een keer, maar hier een daar een beetje. En lukt het niet meer te stofzuigen, vraag dan gerust je partner, je moeder of je buurman desnoods.

2. Zet je ziekenhuistas klaar. Zie hier mijn tips voor de inhoud.

3. Maak de kinderkamer compleet. Hopelijk is het timmeren, verven of behangen toch echt gedaan. Doe zelf sowieso geen grote klusen meer, laat dat alsjeblieft doen door je partner of een ander. Koop dat laatste leuke hebbedingetje, knutsel nog een leuk knuffeltje voor in het ledikant, neem toch dat laatste speeltje mee. Leef je uit!

4. Koop nog een pakje voor je baby. Vooruit doe maar, koop nog dat leuke pakje dat je ziet voor de baby. Als je al veel maat 50/56 heb, doe het dan in maatje 62!

5. Maak foto's van je mooie buik. Doe het met een 'selfie', de zelfontspanner of laat een vriendin foto's maken. Zoek bijvoorbeeld op Pinterest naar mooie voorbeelen. Wil je het echt professioneel, ga dan naar een fotostudio, en laat mooie foto's maken van je buik. Zo kun je er ook nog van genieten als je baby er is. Wacht niet te lang, want voor je het weet is ie weg.


6. Ga op date met je partner. Nu kan het nog! De eerste tijd nadat je baby geboren is, heb je weinig tijd. Zeker als het je eerste kindje is, is dit een van de laatste keren dat je nog met z'n tweeen bent. Geniet ervan!

7. Verwen jezelf. Deze tip blijft ook na de bevalling voorlopig van kracht. 9 maanden zwangerschap zijn een hele klus, maar de bevalling ook, en de eerste maanden moederschap vallen heus niet altijd mee. Neem af en toe de tijd om jezelf een lekker te verwennen met een afspraak bij de schoonheidsspecialiste, de kapper of (na de bevalling) de sauna. Of ga lekker met je vriendinnen uit eten. Een relaxte mama is een relaxte baby!

8. Neem tijd voor de voorbereiding. Je kunt je voorbereiden op de bevalling door te zorgen dat je lekker uitgerust en relaxt bent. Als je daar behoefte aan hebt lees je nog een boek over bevallingen. Of over borstvoeding. Zorg dat je mentaal ook weet dat je er klaar voor bent!

9. Maak misbruik van de situatie. Krijg je voorrang bij de kassa? Houden mensen de deur voor je open? Gaan ze staan voor je in bus en trein? Glimlach, bedank en neem het ervan! Je verdient het!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.