Doorgaan naar hoofdcontent

Lente-slinger

Voor de herfst en de winter had ik al raamdecoratie. Nu de lente weer is begonnen vroeg mijn raam ook weer om iets fleurigs. Ik had al een tijdje op Pinterest deze slinger staan van zomaareendagje. Ik gebruikte een rondslingerend tijschrift waar ik rondje uitknipte formaat borrelglas (dan wordt dat nog ergens voor gebruikt hier in huis). 


Om de kleuren wat uniformer te houden nam ik ook wat paarse en lichtgroene vouwblaadjes erbij. Naaimachine op tafel, groen naaigaren erin, steekgrootte 5, en aan elkaar die slinger.
De eerste slinger maakte ik met dubbele rondjes, die ik daarna uitvouwde over de 'naad'. De andere slinger maakte ik enkel, omdat ie anders in de knoop komt met mijn jaloezie. Et voila, lente!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.