Doorgaan naar hoofdcontent

Hoesjes voor Ikea-krukjes

Na het heerlijke zonnige Paaspop, waar ik met Lars vorig weekend rondliep, is het helaas deze zondag regenachtig en grijs. Maar niet saai, want mijn zus C. heeft mijn krukhoesjes gezien en wil voor haar Ikea krukjes ook wel zulke hoesjes. Met mijn steeds dikke wordende buik is het rustig op de bank zitten ook regelmatig een goed idee. Dus ging ik meteen aan de slag.

Ik haakte met de 'wol' van Tiger, zeg maar de Deense Xenos. Niet echt de meest makkelijker acryl om mee te breien, en hij breekt ook bij te hard trekken, dus ik zou het niet adviseren. Maar ik had een aantal bollen kado gekregen, dus ging ik aan de slag.

Ik gebruikte twee verschillende patronen van Ravelry:

 
1. Ik vond een Nederlands patroon voor een Granny-stoelhoes op Annemarie's Haakblog. Ik haakte het in mosterdgeel en mosgroen. Toen het hoesje bijna af was, bleek mijn variant toch iets te klein. Dus haakte ik in groen nog een extra rij 'hokjes' (zie rij 19-23) en daarna twee extra rijen stokjes, voordat ik de twee rijen (zie 24-25) vasten haakte. Touwtje erdoor en stoeltje 1 is klaar.


2. De tweede hoes haakte ik dus met het patroon van de Granny Mandala van 'Crochet with Raymond', om een ander patroon te krijgen. Zijn 2dctog-techniek in de tweede ronde was er weer een die ik nog niet kende; een leuke manier om granny's te maken. Ik weet niet of ik door alle Engelstalige blogs die ik lees beter ben geworden in het lezen van die haaktermen, maar ik vind Raymond's instructie makkelijker te snappen dan die van Annemarie. Ik haakte de hoes afwisselend met twee rijen rood en een rij wit.

3. De derde hoes maakte ik naar eigen inzicht.


Zusje is er blij mee, dus ik ben geslaagd in mijn missie!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.