Doorgaan naar hoofdcontent

Gehaakt kussen

Er ligt al bijna twee jaar een grote hoeveelheid zpagetti te wachten tot het een kussen of een poefje wordt. Dus pakje ik het maar weer eens uit de kast en ging aan de slag.
Ik gebruikt het patroon van van Minimel. Het is in het Frans, maar als je even googled op franse haaktermen kom je er wel. Ik haakte het met haaknaald 8, maar ik gebruikte ook namaak-zpagetti van Action en twee grote klossen waren voldoende (scheelt enorm in de kosten).Ik haakte de eerste 8 rijen in chocoladebruin en vanaf daar om en om twee rijen in grijs en donkerbruin.
Ik sloeg rijen 16 t/m 27 over, omdat ik dacht te weinig zpagetti te hebben, en ik toch een platte poef wil. Ik denk dat het kussen daardoor ook iets minder rond en meer achterhoekig is.

Ik vulde het kussen met een volle zak kussenvulling, lees: alles wat ik in huis had. En zo heeft onze jongeman een lekker zitkussen voor als hij een boek wil lezen op zijn nieuwe 'grote jongens'-kamer.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.