Doorgaan naar hoofdcontent

2 jaar

Onze grote knul wordt morgen alweer 2 jaar oud. Dus geven we een verjaardagsfeestje, en daarbij kan een nieuwe outfit en een heuse verjaardagskroon natuurlijk niet ontbreken. Dus maakte ik een nieuw vest, kocht een nieuwe broek en naaide van vilt een heuse kroon. Op internet genoeg inspiratie te vinden zoals deze prachtige herbruikbare kroon. Ik maakt er een met veel oranje, want dat is momenteel Lars' lievelingskleur en staat ook nog eens leuk bij zijn nieuwe vest.

Ik gebruikte A4 formaat synthetisch vilt. Het is niet lang genoeg voor een hoofdomvang, zelfs niet van een kind, dus naaide ik doorgeknipte lengtes aan elkaar. 

In het midden een mooie twee erop. En daarna een kroonvorm knippen. Even afpassen en met klittenband een kroon gemaakt, die ook nog lekker zit.


Daarna nog de traktaties maken voor op het KDV. Ietswat gezond, maar toch lekker, haalde ik mini-krentebolletjes bij de bakker. Even googlen op 'cookiemonster printable' leverde een schitterende koekiemonster op, die geprint op blauw papier met ogen van wit papier, op een prikker werd geplakt. Stikje om de prikker, prikker in de krentenbol. Feest!
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.