Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstboom

In 2011 had ik geen zin in de rompslomp van een kerstboom, omdat ik zwanger was van Lars. Vorig jaar kocht ik wederom geen kerstboom, maar maakte een alternatieve kerstboom van stof. En ook dit jaar heb ik geen echte kerstboom. Er is gewoonweg geen plek in ons huisje, zeker met al het kinderspeelgoed wat er nu staat. Maar gelukkig heb ik wel een manier gevonden voor een kindvriendelijke kerstboom, die niet in de weg staat, maar wel gezellig en warm oogt.

Eerst kocht ik een schildersdoek van 60 x 80 cm in de hobbywinkel, samen met groene acrylverf en een grote kwast. Ik tekende er een grote kerstboom op en schilderde de randen groen. Daarna mocht Lars aan de slag met de grote kwast. Hij had grote lol. En omdat je van een (bijna) tweejarige nog niet kan verwachten dat hij binnen de lijntjes verft, deed hij dat ook niet. Maar de kerstboom is er niet minder mooi van geworden. 

Daarna prikte ik met kerstbal-hangertjes gaatjes in het doek waar ik ballen aan hing. Ik kocht een kleine snoer led-kerstlampjes, want die worden niet zo warm, en werken op batterijen (waardoor het snoer keurig weggewerkt kan worden achter het schildersdoek). Ik prikte met een schaar gaatjes in het doek, waar ik de lampjes doorheen stak. En voila; weer een alternatieve kerstboom klaar voor de feestdagen!
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.