Doorgaan naar hoofdcontent

De juiste manier (Speelbord / Activityboard #2)

Sommige mensen geloven sterk in een juiste manier van dingen doen. Zo is er dus ook een slechte manier om iets aan te pakken. Ik geloof sterk in mijn manier van dingen doen, zeker na anderhalf jaar moederschap. Dat wil niet zeggen dat ik achteraf niet ooit denk dat ik iets beter op een andere manier had kunnen aanpakken. Maar zoals wij zeggen 'Achteraf is mooi wonen'. Dat is nou juist het mooie; van dingen op je eigen manier aanpakken leer je, en zo pas je je eigen manier aan, tot je eigen goede manier.

Dat is ook echt iets wat ik Lars wil meegeven in zijn opvoeding; dat je gewoon mag proberen. Dat je best een keer mag vallen. Dat het ok√© is om een keer je neus te stoten. Dat je heus niet alles in een keer goed hoeft te doen. Ook niet als anderen je hebben verteld dat het beter anders kan. Dat het helemaal prima is om dingen op je eigen manier te doen! En als het fout gaat, dat je er dan van leert!

En zo zie ik Lars knutselen en prutsen met het activiteitenbord wat ik gemaakt heb (zie ook mijn eerdere post). Natuurlijk ken ik een handige manier om haakjes in en uit een oogje te halen. Maar hij zoekt het helemaal zelf uit. En dat is heerlijk om te zien.Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.