Doorgaan naar hoofdcontent

Deur

Pinterest is een super sociaal medium voor allerlei DIY (do-it-yourself) dingen. Veel ideeën voor naaien, haken en breien komen voorbij, waarbij ik veel inspiratie op doe. Maar vaak zijn er ook DIY ideeën waar ik het punt compleet van mis.

Hoe maak je bijvoorbeeld je eigen shampoo of wasmiddel? Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat het goedkoper is om allerlei chemicaliën te kopen en die bij elkaar te gooien en zelf zeep te maken, dan gewoon even bij de Action wat zeep te halen. En stel je voor dat die Pinterest-pinners geen idee hebben wat ze bij elkaar gooien: zou je dan nog wel wasgoed overhouden na het wassen. Laat staan dat je het op je lijf zou doen...

Nog een onderwerp waar ik de schoonheid wel van zie, maar niet weet hoe mensen het doen: sloophout, oude deuren of pallets. Er worden schitterende loungebanken, plantenbedden, speelhuizen voor buiten en binnen, en kasten gemaakt met pallets. Maar waar halen mensen die pallets in godennaam vandaan? En dan werk ik nog bij een bedrijf met een redelijk verbruik in pallets (want daar staan onze compressoren op), maar die dingen zijn alles behalve gratis. Dus ik blijf me vergapen aan alle schitterende projecten die ik nooit ga maken.

Maar mocht ik ooit een overschot krijgen aan banden, of houten deuren, of wijnflessen of kurken, of oude t-shirt, of reepjes stof. Dan weet ik nu zeker dat ik altijd een nuttig DIY-projectje voor ze vindt.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.