Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu

Al sinds enkele maanden hanteren wij een weekmenu. Op maandag wordt een keuze gemaakt uit de ruime selectie kookboeken, kookschriftjes of uit het geheugen van lekker recepten. Ik maak dan een boodschappenlijstje met alle benodigdheden. En heel belangrijk; ik schrijf een lijstje met het weekmenu. Dat laatste is van belang omdat ik anders dinsdag al niet meer weet, welke boodschappen is voor welk gerecht bedoeld had. 
Het grote voordeel van een weekmenu is dat ik niet snel teveel in huis haal, wat voorheen nog wel eens het geval was (geen verspilling!). Daarnaast doe ik alle boodschappen in een keer, waardoor ik tijdens de week niet meer naar de winkel hoef; dat scheelt een hoop tijd. En lest best; ik heb nog het idee dat het geld scheelt ook. Kleine boodschapjes tussendoor zorgen vaak voor meer 'lekkere' voorraad dan nodig is.

Vandaag is het de eerste dag van weer een reis voor de zeeman. Dus ik kijk vooruit naar minimaal drie maanden koken voor mezelf en de kleine man. En dan moet ik altijd weer even wennen aan de hoeveelheden die ik moet koken en het gebrek aan tijd dat ik heb om te koken. De kookboeken 'Snel' en 'Gemak' (ja, zo heten ze echt) komen dan weer snel uit de kast. Ik kijk uit naar mijn weekmenu van deze week.Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.