Doorgaan naar hoofdcontent

Overnight oats / Havermoutyoghurt

Op allerlei blogs op internet lees je hoe ontzettend gezond het is om havermoutpap te eten. Maar ik vind het vooral ook erg smakelijk Alleen heb ik 's ochtends meestal geen zin en tijd om pap te gaan koken. Lars zit dan lekker een boterhammetje te eten, en dan wil ik fijn naast hem zitten ontbijten met mijn krantje. 

Toen kwam ik recepten tegen voor 'overnight oats'; feitelijk ongekookte havermout die een nacht geweekt heeft, waardoor hij genoeg geweld is om te eten. En dat is lekker. Er zijn recepten met allerlei vruchten, smaken en sappen, zoals mango en kokos, aardbei/banaan en het Amerikaanse pompoen/pindakaas, kers en chocolade.

Maar ik wil het graag simpel houden. Geen shia-zaadjes, geen sapjes die ik bij de natuurvoedingswinkel moet gaan halen, geen chocolade bij mijn ontbijt, geen vers fruit wat aan het eind van de week alweer bedorven is, en geen toevoeging van suiker of zoetstoffen.
Dus hou ik het op havermout, gedroogd fruit, yoghurt en melk.

Ik neem 40 gram havermout. Daarbij een 20-40 gram gedroogd fruit (zoals rozijnen, cranberry's of abrikozen). En omdat mijn schaaltje toch al op de weegschaal staat, weeg ik overige ingredienten ook af, wat natuurlijk niet zo gebruikelijk is voor vloeistoffen. Ik neem dan 100 gram melk, en 125-150 gram yoghurt (naar smaak). Even roeren en in de koelkast. En na een nachtje is 's ochtends mijn ontbijt kant en klaar! Simpel en lekker.

Zie mijn favoriete recepten op Pinterest:


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.