Doorgaan naar hoofdcontent

Zusje

Vriendje S. heeft een zusje gekregen. Haar mama en papa waren op het eind een beetje ongeduldig geworden. Ze liet dan ook lang op zich wachten. Maar dat zorgde voor nog meer knutselplezier en voorbereidingstijd voor onze kadootjes. Ik haakte een mooie grote mand van Zpaghetti, van deze tutorial, om alle kadootjes in te doen. ZusC maakte wat leuke babykadootjes (zoals dit lintjesdoekje en deze knuffel), ik breide en haakte een babydeken in grijs en roze, en 'flockte' een tof shirt voor de nieuwe grote broer (zie patroon uit Knippie).


Met nog wat gekochte artikelen hadden we de mand snel vol. Gefeliciteerd lieve mensen!De laatste jaren zijn we samen met een aantal vrienden creatief en actief geweest om voor mooie gelegenheden zoals geboortes en trouwerijen leuke borden te maken voor in de tuin. Een typisch Nederlandse traditie, zo denk ik. Ook deze keer tekende 'zusje' M. een mooie tekening en schilderden alle vrienden mee. Bedankt iedereen, maar vooral C&M voor jullie inzet!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.