Doorgaan naar hoofdcontent

Kokje

Lars' vriendje S. wordt deze week 2 jaar, dus moest er kadootje worden gefreubeld. S. heeft van Sinterklaas een keukentje gekregen en zijn favoriete voorwerp op dit moment is een pan. Hij sleept de pan overal mee naar toe; in bad en in bed als hij het mag van zijn mama. Dus kon ik het niet laten om hem de kans te geven als een echt kokje voor de dag te komen. Ik naaide een schort voor hem, van deze tutorial. Maar ik gebruikte rondom wel zelfgemaakt bias-band (met mijn nieuwe bias-band-maker) om het schort af te maken. Ottobre maakte het me erg makkelijk door in het nieuwste nummer een kokskostuum te printen, compleet met koksmuts. Ik gebruikte hun vrolijke vorkprint, met flockfolie (strijkvelours) maakte ik de print op de schort en de koksmuts.Als laatste maakte ik de set compleet met twee pannenlappen. Twee vierkante lapjes katoen met een laagje fiberfill ertussen; lusje eraan en klaar. Zo kan ons kokje aan de slag!Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.