Doorgaan naar hoofdcontent

Hoodie

Vandaag is mijn gezin weer compleet. Dat is heerlijk, en dat betekent ook dat ik iets meer mijn handen vrij heb om te hobbyen. Normaal gesproken kom ik daar vooral 's avonds aan toe, maar nu kon ik 's middags even achter mijn naaimachine kruipen terwijl manlief stoeide met onze zoon. 

Met de link van pinterest voor het maken van een capuchon maakte ik een iets andere creatie, maar wel een zogenaamde 'hooded sweater', in combinatie met een patroon van een longsleeve uit de nieuwste Ottobre. Ik gebruikte vrolijke 'wagentjes'-stof die ik vorig jaar kocht bij de Jipshop, en waar ik al eens een vest van maakte. En ik maakte een hele brede omslag bij de mouwen, omdat ik dat mooi vond staan. Ik hoop dat het Lars goed zal staan deze lente.
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.