Doorgaan naar hoofdcontent

Fotoboek

Omdat Lars 1 jaar werd op 5 januari ben ik een tijdje geleden al begonnen aan een fotoboek van zijn eerste jaar. En niet voor mezelf, nee, voor Lars. Als kadootje voor zijn verjaardag. Ik zag het idee op een blog van Soulemama (wat ik natuurlijk vond via Pinterest). Nou heeft Lars natuurlijk geen broertjes of zusje, dus ik besloot alle opa's en oma's en tante's en ooms en natuurlijk zijn favoriete neefje F. en nichtje V. en vriendje S. erin te zetten.

Als eerste maakte ik van foto transfer papier printjes op wit katoen. De foto's bewerkte ik via Picmonkey (wat helaas tegenwoordig niet meer gratis is... GRRR), omdat ik een Instagram-look wou.Daarna maakte ik een voorbeeld boekje op een stukje papier, zodat ik wist welke foto op welke pagina moest. En knipte ik stukken stof op de gewenste maat; ik koos 25 x 50 cm (en ik knipte aan alle kanten 1 centimeter naad). Mijn uiteindelijke boek wordt dus 25 x 25 cm.

Daarna naaide ik op een voorkantpagina de foto's, en op de achterkantpagina de foto's, maar dan vast aan een stuk fiberfill. Op deze manier lijken sommige foto's in het boek een beetje gequilt. Ik naaide de voorkantpagina en achterkantpagina met de goede kanten tegen elkaar (en liet een rand open). Draaide de boel weer naar de juiste kant en stikte de hele pagina rondom af. 
Op de eerste pagina maakte ik met flock-letters LARS naam. En natuurlijk naaide ik mijn rockinmum-labeltje tussen de achterzijde. Een dubbel stiksel om de drie pagina's in het midden aan elkaar te maken, maar toch de mogelijkheid tot makkelijk bladeren te geven.Ik ben zo benieuwd naar Lars' reactie...

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.