Doorgaan naar hoofdcontent

Bijna kerst

Dit jaar duurde het wat langer dan andere jaren om ons huisje in kerstsferen te brengen. En ik heb het idee dat meer mensen daar last van hebben. Vinden jullie ook niet dat de kerstbomen wat trager verschijnen dan anders? Ik zag afgelopen week nog lang niet zoveel lichtjes achter de ramen als andere jaren, had ik het idee. 

Maar goed, nu is het dan eindelijk versierd. 
Zoals ik al eerder blogde heb ik dit jaar geen echte kerstboom, zoals andere jaren, maar een stoffen exemplaar. Afgelopen week legde ik er eindelijk een zoompje in en hing ik 'm op.
Vandaag had ik de tijd om de kerstversiering erin te hangen. Van papier dat wel, en in rustige kleuren.

KerstboomKerstballen


 De krans aan de keukendeur maakte het af.
Deurhanger

En mijn moeder maakte voor op de voordeur een schitterende kerstkrans. Wat een mooie binnenkomer!


Deurhanger


Misschien moet ik mijn sneeuwvlokken nog maar eens opzoeken van vorig jaar..

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.