Doorgaan naar hoofdcontent

Voodoo

Omdat mijn echtgenoot altijd klaagt over rondslingerende naalden. Omdat het eigenlijk ook niet handig is als je baby een naald vindt. Omdat ik toch nog haakgaren genoeg heb. Omdat ik dat poppetje er zo leuk uit vond zien. Omdat het echt rock 'n roll is? Omdat het net Halloween geweest is?

Genoeg redenen om een voodoo-pop te haken als speldenkussen. Ik vond het patroon via dit forum en probeerde het meteen uit, nadat het haken van de amigurumi toch te klein bleek voor mijn grote handen.
Ik haakte 'm in het blauw. Stikte er een mond en een oog op. Een knoopje (uit oma's oude naaidoos) als tweede oog. Een zwart vilten hart met een veiligheidsspeld erop. En spelden maar!

Reacties

  1. Weet ik je dus toch te inspireren.... Jammer datik de fotos niet kan zien....

    Je echtgeniet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.