Doorgaan naar hoofdcontent

High Tea

Morgen heb ik thuis een klein feestje voor 'de meiden'. Met zelf bakken en kokkerellen en maken we morgen een 'High Tea'. Dus sta ik vanavond in de keuken scones te bakken en muffins.

Ik wist trouwens niet hoe simpel het was om scones te bakken; ik vond het recept natuurlijk op Allerhande. En voor de muffins gebruikte ik het recept wat ik op mijn verjaardag al probeerde. Als laatste bakte ik nog wat gingercookies, waarvan ik het deeg onlangs kant-en-klaar vond bij Ikea (wat een geniaal idee!). Ik bakte hartjes-koekjes met de deeguitsnijder die me altijd zo herinnert aan toen ik klein was, omdat mijn moeder precies dezelfde heeft.Nu ligt mijn kleine man net anderhalf uur in bed, ruikt mijn hele huis lekker naar gemberkoekjes en heb ik mijn keuken alweer schoon. Ik bedoel maar.. wie had gedacht dat High Tea helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Dat wordt genieten morgen.

Reacties

  1. Veel plezier, het ziet er erg lekker uit!!
    Tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.