Doorgaan naar hoofdcontent

Het ruime sop

Na heel veel weken met z'n drieen dit jaar is het toch eindelijk weer tijd voor de zeeman om het ruime sop te kiezen. Dit werkjaar was een beetje vreemd voor ons, vanwege de 'jobhop', maar dat Lars zo lang van zijn papa kon genieten was toch wel super fijn. Tot nu toe heeft mijn zeeman slechts 12 weken op een boot gezeten. Maar vandaag gaat hij weer richting Schiphol om op te stappen op de Jumbo Javelin en zijn Lars en ik drie maanden met zijn tweetjes tot in het nieuwe jaar.

Er zal wel weer meer tijd zijn voor het knutselen 's avonds. Want zonder gezelschap (om tegen aan te hangen) zit die bank toch een stuk minder lekker en vind ik het des te aardig om aan mijn eettafel lekker bezig te zijn met naaimachine en stof. En ik heb ook wat projectjes op stapel. Na wat Pinterest inspiratie kocht kocht ik afgelopen week een grote lap stof bij Ikea voor het maken van een alternatieve kerstboom voor aan de muur achter mijn eettafel. 


Kerstboom via Welke.nl

Zeker nu de box van Lars nog in de kamer staat, heb ik absoluut geen ruimte voor de grote kerstboom die ik zou willen. En daarnaast zie ik de spreekwoordelijke bui al hangen, dat Lars aan de kerstboom gaat trekken en dat het hele gevaarte boven op onze baby valt. Mij niet gezien! Gelukkig is het nog lang geen december, dus heb ik alle tijd om na te denken over het kerstboom-project.

En zoals altijd heb ik nog wel wat lapjes meer liggen om te gaan knutselen. Al kriebelde er wel iets toen ik van de week zag dat het 18 november weer stoffenbeurs is op de markt in Valkenswaard. Als er iemand zin heeft om mee te gaan lapjes-shoppen, dan zie ik mezelf wel weer gaan. 

Reacties

  1. Ik ga wel mee. Hoewel ik wel een datumprikker met wat vriendinnen heb lopen, waarvan één van de data 18 november is, dus ik kan het nog niet 100% garanderen...
    XXX Suus

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.