Doorgaan naar hoofdcontent

Sushi

Op internet  was ik al een paar keer vilten 'voedsel' (zoals deze groenten of dit overzicht van lekkers) tegen gekomen voor kinderen om mee te spelen. Leuk voor het spelen van 'restaurantje' of 'winkeltje'.

Natuurlijk is Lars daar nog een beetje te klein voor. Alhoewel ik ze natuurlijk wel bewaard heb op mijn Pinterest voor de toekomst.Maar toen ik de vilten sushi tegenkwam wou ik ze graag maken voor mijn neefje F. die zijn eerste levensjaren in Japan gewoond heeft. Gelukkig zijn er voorbeelden genoeg op internet, natuulijk van mensen die het zelf deden zoals deze tutoral, maar er zijn ook complete paketten te koop op Etsy.

Met een beetje creatief door denken kon ik wat maki, nigiri, wat edamame en natuurlijk F.'s favoriete onigiri maken. Een Tupperware cadeautje van mijn vriendin I. zorgde voor een perfecte Bento-box, waardoor de portie compleet was.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.