Doorgaan naar hoofdcontent

Kindercurry

Tot nu toe heeft onze kleine man (8,5 maand) al mijn kook-probeersels met veel smaak opgegeten. Toen ik vorige week de ratatouille maakte van de blog Koken voor mijn dochter en een beetje uitschoot met de peper, was dat geen reden voor hem om het prakkie te laten staan. Knoflook toevoegen, kerriepoeder erbij; hij vindt het allemaal lekker. Vandaag had ik nog een groene paprika over van een 'stoplicht' en haalde daar een zoete aardappel bij voor een lekker gerechtje.

Kindercurry
Ingredienten: genoeg voor twee porties
1 klein uitje
1 grote zoete aardappel/pataat
1 groene paprika
1 ei
3 eetlepels kokos
200 ml water
olieWerkwijze
Snijd de aardappel en paprika in kleine blokjes en snipper het uitje
Verhit de olie in een pan en roerpak de groenten
Voeg het water en kokos toe en laat 10 minuten pruttelen (de groenten moeten zacht worden) met de deksel op de pan
Laat eventueel wat overtollig vocht verdampen door nog even door te koken zonder deksel
Bak in een apart pannetje een kleine omelet van het geklutste eitje
Voeg eventueel wat kruiden toe aan het groentenmengsel zoals kerriepoeder of wat (verse)korianderblaadjes
Snijd de omelet in kleine stukjes, meng het met het groentemengsel en serveer

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.