Doorgaan naar hoofdcontent

Kraamcadeautje

Na het lange wachten is op 26 juli ons nichtje geboren; het eerste jongedametje in de familie (#doet een rondedansje).
Natuurlijk vind ik het heerlijk om leuke outfits te maken voor mijn stoere knul. Maar om nu eindelijk een keer te frutselen aan een leuk jurkje was ook heerlijk. Ik ben heel benieuwd hoe ze eruit ziet, en kan niet wachten op kraamvisite te gaan. En ik hoop dat het (hopelijk ook een beetje stoere) jurkje haar mooi staat.

Naast het jurkje heb ik, op verzoek, een stapeltje spuugdoekjes gemaakt. Er staan zoveel tutorials op internet, en als je nog badstof (of oude baddoeken) hebt liggen is het nog goed voor .
Nog even feestelijk inpakken (met een How about Orange-tip) en ik kan op pad.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.