Doorgaan naar hoofdcontent

Hospital Survival Kit

Mijn 'zusje' E. staat op het punt te bevallen van haar tweede kindje. Na mijn bevalling van Lars in het ziekenhuis bedacht ik me dat een aantal zaken echt essentieel zijn om bij je te hebben (waarom vertelt niemand je dat?), waar ik de volgende keer echt aan zou denken. Zo was ik bijvoorbeeld lippenbalsam vergeten; nou, je kunt echt niet zonder!

Ook al is het E. haar tweede keer; het is de eerste keer in een Nederlands ziekenhuis. En ik wilde graag een klein kadootje voor haar maken. Toen zag ik dit idee via Pinterest en mijn kadootje was een feit. Ik noem het ook maar een Hospital Survival Kit, want op een of andere manier klinkt 'Ziekenhuis-overlevings-pakket' alsof je mogelijk niet levend uit het ziekenhuis terugkomt, wat natuurlijk onnodig negatief is...

Amerikaanse ziekenhuizen zijn wat armoedig blijkt uit alle survival kits die je vind op internet; in Nederland neem je echt niet je eigen oliedoekjes-voor-de-baby mee en waterflesjes zijn gelukkig ook niet nodig. Dus gebruikte ik mijn eigen 'benodigdheden'-lijstje;
* Warme sokken (want die voeten worden koud!)
* Slaap-masker en oordoppen (als je wil slapen in een ziekenhuis is dat een goed idee)
* Lekkere douchecreme (goed voor jezelf zorgen is altijd een goed idee)
* Lippenbalsam (puf!-meer zeg ik niet)
* Desinfecterende gel (voor iedereen die met je kindje wil knuffelen)
* Gezicht-reinigingsdoekjes (lekker fris)
* Noten-repen en chocolade (voor 'papa' EN 'mama')
Het slaapmasker is van lekker zachte rode fleece aan de binnenkant en vrolijke katoen aan de buitenkant, die ik maakte via deze tutoral. 


Ik deed alles in een simpele papieren zak; die ik natuurlijk wel opleukte met 'handgeschreven' letters. 
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.