Doorgaan naar hoofdcontent

15 minutes of f(l)ame?

Met het warme weer is het geen overbodige luxe om niet te lang boven het fornuis te hoeven sloven op een lekkere maaltijd. Nou is een heerlijke frisse salade natuurlijk heerlijk, maar een simpel eenpansgerecht gaat er bij mij ook altijd in. Ik ben sowieso liefhebber van 'warm' eten. Een van mijn favoriete eenpansgerechten is de pasta met zalm. Dit recept is volgens mij op internet in vele vormen te vinden, en door mij ook maar gekopieerd van vriendin V., maar hierbij mijn hele simpele 4 ingredienten variant die echt niet meer dan 15 minuten tijd in beslag neemt;


Snelle pasta met zalm
Ingredienten voor 2 personen
400 gram gerookte zalm
150-200 gram pasta (persoonlijk vind ik tagliatelle het lekkerst, maar als je dat niet in huis hebt, smaakt het met elke pasta prima)
1 potje creme fraiche (ik gebruik altijd de 'demi'-versie, dat gaat prima)
1 bosje bosuitjes

Werkwijze:
Kook de pasta gaar in ruim water
Snijd de zalm in kleine stukjes
Snijd de bosui in kleine ringetjes en was goed
Giet de pasta af en doe terug in de pan
Zet het vuur laag en voeg de zalm, bosui en creme fraiche toe en laat nog wat opwarmen 
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.