Doorgaan naar hoofdcontent

Muffins

Omdat ik morgen jarig ben bak ik muffins voor mijn visite. Lekker makkelijk te eten uit het handje, dus geen afwas van gebaksbordjes en -vorkjes. Ik deed van de week al boodschappen, maar wist nog niet precies wat ik zou gaan maken. Dus gewoon zelfrijzend bakmeel, bastersuiker, witte en pure chocolade, lemoncurd en nog wat lekkers in huis gemaakt. 

Muffins zijn erg makkelijk te maken; je hebt niet eens een mixer nodig. Met een garde of zelfs met een lepel kun je het beslag heel makkelijk mengen. En voor simpele muffins heb je vaak alle ingredienten al in huis: zelfrijzend bakmeel, suiker en melk!


Ik vond op bij The Godess Kitchen deze lekkere Lemon Curd Muffins. Ik deed ze wel 30 minuten in de oven, want ze werd niet goudbruin. En ik deed de Lemon Curd niet in de magnetron, maar gebruikte een kwast en smeerde het op de nog warme muffins.
En daarna maakt ik ook nog Chocolate Chip Muffins met chocolade-ganache topping, want die had ik nog staan van de biscuit-taarten met vulling en topping die ik gisteren bakte (om dinsdag op mijn werk te trakteren).

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.