Doorgaan naar hoofdcontent

Zwem-cape

Vriendje S. gaat met zijn mama sinds kort samen zwemmen. En als mama en dreumes allebei nat zijn is het wel handig om de kleine even warm te houden. Dus maakte ik voor de kleine S. deze stoere badcape van monsterstof en blauwe badstof. Niet zoals gebruikelijk met de capuchon in de punt, maar in het midden van de reep stof, zodat je de doek makkelijker om kunt slaan en de kleine 'm ook zelf kan vasthouden.


Het zou natuurlijk ook gewoon kunnen van een oude handdoek, bedacht ik me later. Mijn cape is (stofbreed) 140 cm lang en 80 centimenter breed, de capuchon is gemaakt van driehoeken met rechte zijden van 30 centimeter. Om te zorgen dat de lagen niet 'uit elkaar vallen' heb ik over de breedte nog twee naden gestikt zodat drie 'vlakken' ontstaan, zoals je op de linkerfoto kunt zien.Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.