Doorgaan naar hoofdcontent

Luiertaart

Toen mijn zusje vroeg wat het nuttigste kado was dat ik had gekregen voor Lars kon ik niet anders antwoorden dan; De Luiertaart. Natuurlijk zijn er zoveel leuke kleertjes en speelgoedjes die je kado kunt doen voor een pasgeboren baby, maar er is niets zo nuttig voor nieuwe ouders als luiers in overvloed. Dus gingen we samen aan de slag voor een mooie luiertaart voor haar collega.

Je rolt de luiers individueel op en rolt er een elastiekje omheen. Daarna maak je de lagen door de luier-rolletjes op de korte kant te zetten en er een postbode-elastiek omheen te doen. Verberg de elastiek onder een lint waar je een strik in legt. Versier de taart met kleine kadootjes zoals spuugdoekjes, sokjes, schoentjes, knuffeltjes e.d. en pak in in doorzichtig folie. Nog wat vrolijke stickertjes erop plakken en klaar is je grote kado voor een kleine prijs.Reacties

  1. En het was een groot succes. De collega in kwestie was er erg blij mee en zowel zij, als de mensen in haar omgeving, waren bijzonder verbaasd toen ze hoorden dat deze luiertaart ook nog eens zelf gemaakt was. :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.