Doorgaan naar hoofdcontent

Flockfolie

Onlangs las ik op een ander blog van het gebruik van flockfolie op kleding. Ik had me misschien meteen moeten realiseren dat het een Vlaamse website was, maar ik heb me suf gezocht naar flockfolie in Nederlandse fourniturenzaken en stoffenboeren op internet, zonder resultaat. Tot ik toevallig ontdekte dat flockfolie in het Nederlands gewoon strijkvelours heet. Wat een saaie naam! Flockfolie vind ik veel interessanter klinken. Dan lijkt het of je echt iets creatiefs aan het doen bent, terwijl het eigenlijk vrij simpel is. LOL

Maar goed; wat is het. Strijkvelours is precies wat het woord zegt; een stukje velours wat je makkelijk op katoen kunt strijken. Met andere woorden; je knipt een leuk vormpje uit en strijkt dat op katoen. Zo kun je dus leuke applicaties maken op kleding. Dus ik bestelde strijkvelours bij de JipShop. En meteen maar even geprobeerd op mijn verjaardagskadootje voor het favoriete, we hebben er maar 1, neefje (resultaat volgt later).


Simpele shirtjes worden rock 'n roll!
En een leuk spijkerjasje gekocht bij Zeeman en dat op deze manier gepimpt. De figuurtjes heb ik nagetekend van monstertjes die een zoekactie op Google opleverde...

Reacties

  1. Esther (mama van favoriete neefje)11 juli 2012 om 11:11

    dit bericht had ik 'even' gemist.
    strijkvelours is een hit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.