Doorgaan naar hoofdcontent

Winters zondags toetje

Nu het buiten vriest dat het kraakt is het altijd lekker om een ouderwets toetje te hebben na je maaltijd. De laatste weken heb ik geregeld tarwegriespudding gemaakt. Lekker met een beetje jam! Zeker nu ik van de week puddingvormen (in een 'Mona' vorm) vond in de Kookwinkel in Uden ga ik zeker nog vaker een lekker ouderwets griesmeelpuddinkje maken.

En vanavond, nu ik een avondje alleen thuis ben met Lars, kook ik rijstepap. Deze keer eens niet met bruine suiker of rietsuikerstroop, maar een beetje exotisch tintje.

Zondagavond Rijstepap
Ingredienten: voor 1 smulportie
50 gram pap-rijst
250 ml (half)volle melk
theelepel kaneelpoeder
snufje gemberpoeder
snufje citroengras-poeder
eetlepel palmsuiker of bruine suiker (iets meer als je echt van zoet houdt)
twee handjes rozijnen

Werkwijze:
Doe alle ingredienten in een pannetje en breng aan de kook
Laat 12 minuten doorkoken op laag vuur en blijf roeren
Eet smakelijk!Reacties

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.