Doorgaan naar hoofdcontent

Luiertas voor papa's?

Natuurlijk is alles wat je kunt aanschaffen voor een pasgeboren baby schattig en lief, het formaat vaak alleen al. Gelukkig is er voor jongetjes tegenwoordig ook veel stoere uitzet te vinden. Mij valt alleen enorm op hoe veel moeders op deze wereld het niet makkelijker maken voor de papa's om met goed fatsoen over straat te gaan. Natuurlijk valt over smaak niet te twisten, maar het lijkt mij dat er weinig vaders zonder schaamte over straat gaan met gebloemde, roze en/of 'oilily' luiertas. En dan hoor ik de moeders al zeuren over het gebrek aan enthousiasme van de vaders om achter de kinderwagen te lopen, laat staan de tas te gebruiken waarvoor ie gebruikt moet worden; luiers verschonen buitenshuis!

Gelukkig hoef je niet naar designer-internetwinkels om het verschil te maken. Een 'simpele' tas van de babyzaak om de hoek is met wat simpel stikwerk om te toveren tot een tas waar papa,  mama en uk(!), trots mee over straat kunnen.
 

Reacties

  1. Die van ons, effen blauw, is geschikt voor papa's maar saai voor mama's... bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.